Eigenlijk heeft Anderlecht dit seizoen nog een stap achteruit gezet

"Eigenlijk heeft Anderlecht dit seizoen nog een stap achteruit gezet"

30-09-2020 10:15 Laatste update: 10:25
39

Anderlecht is aan het nieuwe seizoen begonnen met 13 op 21. Hun ex-coach Hein Vanhaezebrouck had duidelijk veel meer verwacht, zeker door het op papier makkelijke programma van paars-wit.

"Geen enkele tegenstander tot nog toe stond bij de eerste acht, het waren haast allemaal ploegen uit de tweede kolom. Dan verwacht je meer", benadrukt hij bij Het Nieuwsblad. Arnar Vidarsson zegt dan in Extra Time: 'Zonder al die tegengoals op het einde van de wedstrijd hadden ze zes punten meer gehad en stonden ze met 19 op 21 op kop.' Maar daarmee moet ik toch een beetje lachen."

Vanhaezebrouck vindt die analyse onzinnig. "Dan vergeet hij dat Anderlecht in de eerste match op KV Mechelen al niks verdiende, dat het tegen KV Oostende 2-0 achterkwam en dat het nog maar één keer de nul hield. Het is knap dat ze nog niet verloren hebben, maar zelfs dat moet genuanceerd worden. Tegen dezelfde ploegen pakten ze vorig seizoen 15 op 21 en nu hebben ze 13 op 21. Dus eigenlijk hebben ze een stap achteruitgezet."

Vanhaezebrouck weet dan ook dat het een pak beter moet. "Ze hebben nog niet in de top vier gestaan en dat is voor mij een ontgoocheling. Ik had gedacht dat ze verder zouden staan. Maar in de teamprestaties zie ik weinig progressie."

No Poll