Grote angst Vukovic komt uit: ‘Ik dacht er aan niet meer te spelen dit seizoen’

Grote angst Vukovic komt uit: ‘Ik dacht er aan niet meer te spelen dit seizoen’

23-09-2020 11:00
2

Danny Vukovic is de vijfde speler bij KRC Genk die al positief testte op het coronavirus. Daarmee is een grote angst van de doelman uitgekomen, Vukovic liet eerder al verstaan dat hij erg veel schrik heeft van het virus.

Helemaal onbegrijpelijk is dat niet, zowel het zoontje als de vrouw van Vukovic behoren tot een risicogroep. De zoon van de 35-jarige doelman onderging een levertransplantatie, terwijl vrouwlief Kristy door het leven gaat met type 1 diabetes. In een interview met Het Laatste Nieuws, maakte Vukovic zich dan ook enkele weken terug al zorgen om het virus.

"We nemen zoveel mogelijk maatregelen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden", noteerde de krant enkele weken terug. "Eerlijk, ik heb er zelfs aan gedacht om dit seizoen niet te spelen. Ik was bezorgd omdat ik toch met veel mensen in contact kom, en mijn familie staat boven alles."

Ondanks alles heeft Vukovic het virus toch opgelopen, hij zou wel niemand anders in de kern hebben besmet. Alle andere spelers en stafleden legden een negatieve coronatest af. De match tegen Oostende komt sowieso te vroeg, Vukovic zit nog zeker tot dan in quarantaine.