Dury heeft respect voor Charleroi: “Bayat heeft iets moois neergezet in Charleroi”

Dury heeft respect voor Charleroi: “Bayat heeft iets moois neergezet in Charleroi”

12-09-2020 11:26
2

Sporting Charleroi is momenteel de leider in de Jupiler Pro League met een perfect rapport. Zondag wacht Zulte Waregem. Coach Francky Dury laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de Carolo’s.

Charleroi is de afgelopen jaren telkens een ploeg die meedingt om een plek in Play-Off 1. “Mehdi Bayat heeft de voorbije jaren iets moois neergezet in Charleroi. Die ploeg staat nu niet zomaar bovenaan de rangschikking. Vorig jaar werden ze ook al derde. Na jaren Felice Mazzu hebben ze met Karim Belhocine de juiste man gevonden om het werk verder te zetten.”

Ook buiten het voetbal draait Charleroi goed. De verkoop van Osimhen heeft veel geld opgebracht. De volgende stap is e accommodatie bij de Waalse club. “Financieel hebben ze aan Osimhen ook een flinke zakcent overgehouden. Ze pakken er nu ook de accommodatie aan, wat er op wijst dat Charleroi als club in zijn geheel naar een volgend level aan het opklimmen is.”

Dury heeft echter geen schrik van Charleroi dat een twaalf op twaalf kan voorleggen. Zulte Waregem kijkt naar vorig seizoen toen het twee keer kon winnen van de Carolo’s. “Vorig seizoen hebben we toch twee keer gewonnen. In de competitie werd het 3-1, in de beker 2-0. We gingen er dan wel uit, onder meer door de uitsluiting van Marcq. Vertrouwen en inzet moeten onze wapens zijn om Charleroi in problemen te brengen. We zullen extreem gedisciplineerd moeten spelen”, aldus Dury.