Clement opgelucht met fans in stadion: Gaan harder roepen dan vroeger

Clement opgelucht met fans in stadion: "Gaan harder roepen dan vroeger"

10-09-2020 15:00 Laatste update: 15:01
11

Philippe Clement sprak donderdagmiddag de pers toe. Zaterdag staat er met Waasland-Beveren weer een voormalig werkgever van de coach op het programma. Clement erkent dat het een speciale match zal zijn, maar zegt tegelijk geen genade te zullen tonen.

Voor de interlandbreak trok Clement met Club Brugge naar KRC Genk, de club waar hij twee seizoenen geleden nog kampioen mee werd. Dit weekend is het de beurt aan Waasland-Beveren om Blauw-Zwart te bekampen. "Ik zit al dertig jaar in het Belgisch profvoetbal, maar heb bij slechts vier clubs gewerkt", aldus Clement op de persconferentie. "Bij Club Brugge, Genk, Beerschot en Waasland-Beveren. En we komen nu al die clubs tegen op drie weken tijd."

"Dat is een speciale match voor mij, want heb er de eerste stappen kunnen zetten als coach", gaat hij verder. "Ik heb er ook een heel goede ervaring gehad gedurende het halfjaar dat ik er trainer was.” Een speciale match of niet, winnen is het devies. "We kunnen wel verliezen, maar mogen niet. Dit zijn wedstrijden die je moet winnen."

Fans
Nadat Sporting Charleroi en Beerschot elk kwamen winnen op Jan Breydel, eist Clement dat er dit keer niet met punten wordt gemorst in eigen huis. "We kijken er als groep terug naar uit om thuis te winnen. We zijn heel teleurgesteld geweest over die twee nederlagen. Wij willen terug die winning streak, die sterke thuisreputatie", klinkt het.

Dit keer geen lege banken, maar om en bij de negenduizend man in de tribune. "Op dat vlak zijn wij ook super content dat er terug supporters binnen mogen. Uiteraard zal het nog geen vol Jan Breydel zijn zoals we gewoon zijn. Maar het zal toch al een grote stap vooruit zijn. We zijn heel blij om onze supporters terug te zien. Er gaat alleszins meer sfeer zijn dan ervoor het geval was. Ik denk dat er veel sfeer gaat zijn omdat de mensen al zes maanden aan het wachten zijn op die wedstrijd. Ik denk dat ze harder gaan roepen dan vroeger."