Vandenbempt over potentiële nieuwe generatie Rode Duivels: “Het zal minder zijn”

Vandenbempt over potentiële nieuwe generatie Rode Duivels: “Het zal minder zijn”

10-09-2020 09:44
5

Niet enkel de Rode Duivels maakten indruk, maar ook de jonge Duivels gingen knap winnen tegen Duitsland. Peter Vandenbempt analyseerde de nieuwe generatie tegenover Sporza.

Duitsland heeft altijd goede jeugdelftallen dat barst van het talent. "De Duitsers vielen al snel met z’n tienen. Maar dan nog. We weten toch dat er nu in Duitsland weer een generatie aankomt. Ik kan me dus niet voorstellen dat het een matig elftal is."

Uiteindelijk werd het 4-1. "Als je dan kan winnen met 4-1, is dat zeer goed gedaan. Met aanstormend talent als Mike Trésor (2 doelpunten en 2 assists) is het ook veelbelovend. Maar als de huidige generatie volledig uit het licht is verdwenen, kunnen we bijna zeker stellen dat het wel wat minder zal zijn."

"Nog eens een Hazard, De Bruyne, Kompany of Courtois. Dat weet ik nog zo niet. Het zal minder zijn, maar ik denk dat we toch met een gerust gemoed kunnen zeggen dat we over een jaar of 15 – wanneer ik misschien al met pensioen ben – niet weer zullen bengelen rond plek 75 of 80 op de wereldranglijst. Dat zal ons niet meer overkomen, denk ik”, besluit Vandenbempt.