Alderweireld blikt terug: De beste tegenstander? Eden Hazard op training

Alderweireld blikt terug: "De beste tegenstander? Eden Hazard op training"

07-09-2020 20:38
1

Toby Alderweireld speelt dinsdagavond tegen IJsland zijn 100e interland voor België. Jan Vertonghen, Eden Hazard en Axel Witsel gingen hem al voor. Tijdens een persmoment maandag blikte Alderweireld terug op zijn jaren bij de Rode Duivels. 

"100 wedstrijden, dat wil toch zeggen dat je een mooie bijdrage hebt geleverd aan de successen van België", vertelde Alderweireld volgens Sporza. "Of dat privileges oplevert? Nee, maar het is wel leuk om het respect te voelen. Ik voel me vereerd dat ik tot een select groepje kan toetreden en ik ben toch trots dat ik iconen zoals Jan Ceulemans ben mogen voorbijgaan."

Alderweireld heeft de evolutie van de Rode Duivels van dichtbij meegemaakt. "Onder Marc Wilmots groeide het geloof in ons kunnen", vervolgde de verdediger. "Als supporter had ik nog tegenslag na tegenslag meegemaakt, maar plots begon iedereen op clubniveau een heel hoog niveau te halen. We voelden dat we op een goede dag iedereen konden verslaan en dat werd steeds meer een constante."

Over zijn beste herinnering moet Alderweireld niet lang nadenken. Dat was de kwartfinale tegen Brazilië op het WK, al is Neymar niet de sterkste tegenstander waar hij ooit tegen speelde. "Toen hebben we alles getoond wat deze ploeg kan brengen. De energie, de passie, de vechtkracht, de kwaliteit in de counters. Het was oer-Belgisch", aldus Alderweireld. "De beste tegenstander was Eden Hazard op training. Dat is het beste antwoord dat ik kan geven."