Courtois in de voetsporen van idool Casillas: Grote symbolische waarde

Courtois in de voetsporen van idool Casillas: "Grote symbolische waarde"

07-09-2020 12:30 Laatste update: 12:42
5

Thibaut Courtois speelt komend seizoen voor het eerst met nummer 1 op zijn shirt. Op zijn persoonlijke website geeft de doelman meer uitleg bij die beslissing. Hij vindt het vooral een eerbetoon aan voorganger Iker Casillas. 

"Toen Real me vroeg om met nummer 1 te spelen, was ik echt vereerd. Dat nummer dragen is de ultieme beloning na een zwaar, maar succesvol seizoen. Het motiveert me om met dat nummer nog grotere resultaten neer te zetten."

"Voor veel mensen komt het misschien als een verrassing dat ik in elf jaar nog nooit met nummer 1 speelde", gaat Courtois verder. "Met de Rode Duivels wel, maar nooit bij een club. Ik heb alleen goeie herinneringen aan het nummer 13, maar die nummer 1 heeft een symbolische waarde. Ik volg nu in de voetsporen van Iker Casillas, Ricardo Zamora, Bodo Illgner en Francisco Buyo."

Vooral de associatie met Casillas betekent veel. "Het is geen geheim dat hij mijn grootste voorbeeld is. Hij blijft voor mij altijd de nummer 1. Hij heeft in dat shirt Champions Leagues gewonnen en zelfs records gebroken. Ik hoop zelf ook grote momenten te beleven in dat shirt en Real Madrid trots te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie