Verschaeren zou meer hebben aan een beloftenmatch, nu speelt hij weer niet

"Verschaeren zou meer hebben aan een beloftenmatch, nu speelt hij weer niet"

05-09-2020 09:45
10

Roberto Martinez zorgde in de selectie van de Rode Duivels voor enkele verrassingen door Jérémy Doku en Nany Dimata van RSC Anderlecht op te roepen. Al vindt Gert Verheyen dat Yari Verschaeren momenteel niet zijn plaats heeft in de huidige groep.

De analist bedoelt daarmee niet zozeer een gebrek aan kwaliteit, maar wel aan speelminuten. "Pakweg een Verschaeren is daar misschien tien dagen bij en komt uiteindelijk niet in actie. Terwijl hij meer zou hebben aan een match bij de beloften. Dat is ambetant voor die jongen, omdat hij weer niet speelt. En voor de beloftencoach, die zijn speler moet afstaan voor niets", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De keuzes voor Dimata en Doku kan Verheyen dan beter plaatsen. "Het wordt toch tijd om jong geweld in te passen? Als je alles afweegt aan waar de lat nu ligt, kan je niemand meer oproepen. Het zijn allemaal toppers. Maar of je nu wil of niet, dat zal de opvolging zijn.” Maar waarom koos Martinez dan niet voor Zinho Vanheusden? “Hij kan er toch geen 35 oproepen? Het waren er nu al 29", besluit Verheyen.