Opmerkelijk: 'Entourage en KBVB weerleggen positieve coronatest Courtois'

Opmerkelijk: 'Entourage en KBVB weerleggen positieve coronatest Courtois'

02-09-2020 16:21 Laatste update: 18:11
35

Thibaut Courtois is besmet met het coronavirus. Dat heeft een test bij de nationale ploeg duidelijk gemaakt, meldt Het Nieuwsblad. Toch hoeft dat niet meteen te betekenen dat de doelman de selectie van Roberto Martinez zal moeten verlaten.

Dinsdag trainde Courtois nog mee bij de Duivels, in aparte bubbels, zoals dat momenteel de gewoonte is. Na afloop bleek de Limburger dus positief te zijn. Dat kan twee dingen betekenen. Mogelijk is het virus wel degelijk aanwezig in zijn lichaam. Als dat het geval is, moet Courtois alsnog in quarantaine en zal hij de nakende duels in de Nations League moeten missen.

Er is echter nog een tweede optie. Misschien was Courtois in het recente verleden besmet, maar is het virus inmiddels al uit zijn lichaam verdwenen, hoewel hij dus toch positief testte. Door de aangemaakte antistoffen kan dat gebeuren. Die zorgen er echter ook voor dat de doelman veilig is. Een bloedtest moet een definitief oordeel vellen. Tussendoor blijft Courtois wel meetrainen bij de groep.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Thibaut Courtois gewoon op het trainingsveld van de Rode Duivels is verschenen en dat er van een positieve coronatest geen sprake is. ‘Sommige media maakten eerder vandaag gewag van een positieve coronatest van onze nationale nummer 1. Maar de entourage van Courtois en de voetbalbond (KBVB) weerleggen die berichtgeving’, klinkt het.