Doku (Anderlecht) voor het eerst Rode Duivel: Dit is nog maar de start

Doku (Anderlecht) voor het eerst Rode Duivel: "Dit is nog maar de start"

01-09-2020 17:13
6

De Rode Duivels nemen het de komende dagen voor de Nations League op tegen Denemarken en Ijsland. Dat doet het mét Jérémy Doku, die voor het eerst werd opgeroepen. Een verrassing voor heel wat mensen, ook voor de flankaanvaller zelf.

"Ik had het echt niet verwacht. Maar ik klaag uiteraard niet", lachte hij op zijn persconferentie dinsdag. "Ik was geconcentreerd op die match tegen Duitsland met de beloften." Zijn selectie kwam vanuit het niets. "Ik lag op de tafel bij de kinesist toen ik ineens getagd werd in de Twitterpost van de Rode Duivels. En toen nog dacht ik dat het om de beloften ging. Toen ik de namen zag, was ik wel even geschrokken, want ik zag dat ik bij de grote jongens zat."

Mogelijk krijgt Doku zelfs speelminuten bij de Rode Duivels. "Het zou top zijn om minuten te krijgen, maar hier lopen mannen rond die ik al bewonder bij de Rode Duivels sinds ik tien jaar was", zegt Doku.

Toch is hij bijzonder ambitieus. "Ik wil me tonen op training, mijn kwaliteiten laten zien. Ik wil bekers en prijzen winnen. Ik wil groot denken, dit is nog maar de start", besluit hij.