Charleroi pakt 12 op 12 en staat alleen op kop

30-08-2020 20:05 Laatste update: 20:23
13

Charleroi kon door de zege van Standard, op het veld van Beerschot, alleen aan de leiding komen, mits winst tegen Antwerp. Shamar Nicholson zette Charleroi op rozen met een vroeg doelpunt. Antwerp moest meer dan een uur met 10 spelers na een rode kaart voor Verstraete.

De eerste 15 minuten waren heel bitsig met enkele stevige overtredingen van beide ploegen. Daarna schakelde de wedstrijd in een hogere versnelling, Simen Juklerod werd vrijgespeeld na een mooie aanval, maar zijn scherpe voorzet werd door Nicolas Penneteau voor de lijn onschadelijk gemaakt. Enkele minuten later schakelde Charleroi razendsnel om met Ali Gholizadeh. Hij sneed naar binnen en bediende Shamar Nicholson, die kapte naar zijn rechtervoet en knalde de bal in het dak van het doel binnen. Zo stond het na 17 minuten 1-0 voor Charleroi.

Het zag er nog beter uit voor Charleroi na 25 minuten want Birger Verstraete ging te driest door op de enkel van Marco Illaimaharitra en werd door Alexandre Boucaut van het veld gestuurd met een rode kaart.

Nicholson beslist de wedstrijd pas in het slot
Antwerp kwam in de eerste helft nog dichtbij de gelijkmaker via Pieter Gerkens, een kopbal strandde op de lat. De thuisploeg nam geen enkel risico op zoek naar hun tweede treffer, enkel Gholizadeh dreigde nog eens met enkele knappe acties. Er kwam geen tempo in de eerste helft na vele fouten die gemaakt werden door beide ploegen, er vielen maar liefst 7 kaarten in de eerste helft.

Antwerp kwam met goede intenties uit de kleedkamer, het zette Charleroi onder druk met enkele goede combinaties maar grote kansen bleven uit. De tweede helft had weinig om het lijf, Morioka kwam dicht bij de 2-0 maar hij zag zijn poging op de lat stranden. Antwerp kwam nog dicht bij de gelijkmaker maar Dieumerci Mbokani kon niet afdrukken met enkele verdedigers in zijn buurt.

Nicholson zorgde in de extra tijd voor de defintieve beslissing met zijn tweede treffer. Charleroi prijkt zo met een mooie 12 op 12 aan de leiding van het klassement.