Standard springt over Beerschot na makkelijke zege op het Kiel

30-08-2020 17:54 Laatste update: 18:00
21

Beerschot is het maximum van de punten kwijt. De ploeg van Hernan Losada verloor op eigen veld met 0-3 tegen Standard. Felipe Avenatti, Maxime Lestienne en Obbi Oulare waren de doelpuntenmakers van dienst.

In een evenwichtige eerste helft was het tempo niet verschroeiend. Er viel weinig te beleven tot Nicolas Raskin uitpakte met een knappe actie. Hij haalde de achterlijn en bediende Avenatti met een scherpe voorzet. De aanvaller bedankte voor de knappe assist en versloeg Mike Vanhamel. Er was even sprake van buitenspel, maar de VAR keurde het doelpunt snel goed.

Beerschot probeerde de scheve situatie meteen recht te zetten, maar verder dan enkele kleine kansen kwam de thuisploeg niet. Meteen na de rust moest Beerschot even achteruit. Vanhamel moest attent zijn bij kansen voor Lestienne en Nicolas Gavory. De doelman van Beerschot bleef onderscheiden. Met een knappe beenveeg hield hij Lestienne van de 0-2. Toen Vanhamel even later wel geklopt was, bracht de paal redding voor Beerschot op een schot van Gavory.

Deksel op de neus
De thuisploeg probeerde te reageren en kreeg enkele goede kansen via Tissoudali, maar de Nederlander miste tot drie keer toe. Het deksel op de neus volgde even later. Raskin stuurde Lestienne heerlijk diep en met een plaatsbal in de verste hoek werd Vanhamel voor de tweede keer geklopt. Beerschot probeerde nog wel en trof de paal via invaller Suzuki, maar Standard kon de score nog uitdiepen in de slotfase. Lestienne schilderde een voorzet op het hoofd van Oulare, die de 0-3 op het scorebord zette.

Door deze nederlaag is Beerschot het maximum van de punten kwijt en blijft de ploeg van Losada achter met negen op twaalf. Standard komt dankzij deze driepunter voorlopig aan de leiding in de Jupiler Pro League met tien op twaalf. Sporting Charleroi kan mits puntengewin tegen Antwerp wel opnieuw naar de eerste plaats springen.