Clement heeft zijn twijfels bij penalty van Genk: Voor mij kan dit echt niet

Clement heeft zijn twijfels bij penalty van Genk: "Voor mij kan dit echt niet"

30-08-2020 17:32
59

Club Brugge heeft tegen KRC Genk zijn tweede zege van het seizoen geboekt en begint aan de competitie met zes op twaalf. Coach Philippe Clement was tevreden met het resultaat, maar niet te spreken over één van de twee penalty's die Blauw-Zwart tegen kreeg.

"Ik vond ons goed in de eerste helft. Er was veel kwaliteit aan de bal. We kregen veel kansen en maken een goed doelpunt. Daarna was er veel discipline, strijd en een goede organisatie", vertelde Clement na de match aan Eleven.

"Iedereen deed zijn werk, maar we moeten onszelf voor de rust belonen met een tweede goal. Na de rust moeten we scherper beginnen en na de 1-1 meer de strijd met Genk aangaan. We begonnen te laat opnieuw te voetballen."

Clement was wel niet te spreken over de tweede penalty die Genk kreeg. "Bongonda is voorbij Mignolet en springt daarna pas. Voor mij kan dit echt niet. Dat is geen penalty. Maar dat zijn fases die veel zuurstof geven aan Genk."

"Bovendien hebben wij daardoor een klop gekregen. Dan moet je vechten om weer in de wedstrijd te komen en daar ben ik heel tevreden over. Op die manier is dit een deugddoende zege", besloot de trainer van Club.