Badji nieuwe goudhaantje van Club Brugge: Bij Wesley waren twijfels veel groter

Badji nieuwe goudhaantje van Club Brugge: "Bij Wesley waren twijfels veel groter"

30-08-2020 17:01
9

Club Brugge heeft zondagnamiddag zijn tweede overwinning van het seizoen gepakt. De troepen van Philippe Clement wonnen op het veld van KRC Genk met 1-2. De matchwinnaar was Youssouph Badji met een doelpunt in de slotfase. Zowel Club Brugge als Badji krijgen veel lof na de wedstrijd.

"De minicrisis in Jan Breydel lijkt bezworen", aldus Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad. "Algemeen directeur Vincent Mannaert die de groep kwam toespreken, trainer Philippe Clement die de sterkhouders nog eens vermanend aanpakt en de fans die bij het vertrek uit Brugge de spelers kwamen 'steunen',…. Club kolkte na pas drie speeldagen in het nieuwe seizoen al een beetje. Het moet een opluchting zijn voor al die stakeholders dat de blauw-zwarte machine in het verre Genk weer aansloeg."

De exponent van het betere spel was Badji, die een sterke wedstrijd speelde. "Een vreugdesprongetje mogen die stakeholders ook maken na de vaststelling dat Club er een zeer goede spits bij heeft", vervolgde Vandewalle. "18 jaar is hij. Badji woog als een volwassen aanvaller met al veel jaren op de teller heeft op de Genkse defensie. Won heel veel duels en scoorde winnende treffer. De vorige superspits bij de landskampioen was Wesley Moraes. Wel, toen wij de Braziliaan de eerste wedstrijden in de basis zagen spelen was onze twijfel over zijn slaagkansen veel groter. Badji is ijzersterk en goed. Voor een weekje zal die roep op een spits bij de landskampioen wat stiller klinken."