Vanaken opgelucht na overwinning tegen KRC Genk: Dat is toch een wapen

Vanaken opgelucht na overwinning tegen KRC Genk: "Dat is toch een wapen"

30-08-2020 16:08
4

Club Brugge heeft zondagnamiddag weer aangeknoopt met de overwinning. De troepen van Philippe Clement wonnen met 1-2 op het veld van KRC Genk. Hans Vanaken was één van de smaakmakers en tekende voor het eerste doelpunt. Hij was opgelucht met de overwinning.

"Onze eerste helft was heel goed. Zo hoort het te zijn", vertelde Vanaken na de match aan Eleven. "We zetten veel druk en in balbezit vonden we de ruimtes. Dan kom je terecht op 1-0. We moesten er voor de rust ééntje bijdoen, zeker als je totale controle hebt. De tweede helft begon slecht met die penalty."

"Die wordt gemist en dan denk je weer vertrouwen te pakken, maar het was te slap. We wonnen de tweede bal niet meer en Genk kwam in zijn spel. Dat leidde tot de tweede penalty en dan wordt het toch 1-1. Daarna was het fifty-fyfty. Op het einde score we op stilstaande fase. Dat is toch een wapen. Het is goed dat we daarop kunnen scoren."

Na de gelijkmaker van Genk leek er angst in de rangen te sluipen bij Club Brugge. Kwam dat door de mindere resultaten van de voorbije weken? "Misschien wel", aldus Vanaken. "Maar uiteindelijk moeten wij het vertrouwen hebben om als ploeg weer op te staan. Ik denk dat we vorig jaar met dezelfde spelers een fantastisch seizoen hebben gedraaid, dus het kan niet dat we geen vertrouwesn hebben. We moeten de komende weken op basis van de voorbije weken doorgaan."