'Transfer Dimata wordt ook onderzocht; De Koster verdacht van drie zaken'

'Transfer Dimata wordt ook onderzocht; De Koster verdacht van drie zaken'

29-08-2020 09:28
42

Patrick De Koster is gisteren naar de gevangenis gebracht en hij blijft voorlopig in de cel. De spelersmakelaar van onder meer Kevin De Bruyne wordt verdacht van valsheid in geschrifte, het gebruik van valse stukken en witwaspraktijken. Ook de transfer van Nany Dimata wordt onderzocht.

Het gerecht viseert daarbij ook zijn vroegere partner Didier Frenay. Die was ook betrokken bij de transfers van De Bruyne naar Chelsea (2012), de uitleenbeurt aan Werder Bremen (2012-13), de overgang naar Wolfsburg (2014) en onderhandelde ook de miljoenendeal met Manchester City (76 miljoen). Samen kregen ze zo’n negen miljoen euro commissie van City.

Ook de transfer van Dimata wordt onderzocht. ‘Het gerecht heeft ook Frenay in het vizier na een klacht van Anderlechtspeler en nieuwe Rode Duivel Landry Dimata. De aanvaller trok in 2017 van KV Oostende naar Wolfsburg voor 11,5 miljoen euro. Met de hulp van Frenay, die ook Ivan Perisic, Koen Casteels en wijlen Junior Malanda destijds naar de Duitse club bracht’, meldt Het Laatste Nieuws.