Holzhauser voelde zich snel thuis bij Beerschot: Dat heeft me enorm geholpen

Holzhauser voelde zich snel thuis bij Beerschot: "Dat heeft me enorm geholpen"

25-08-2020 23:18
3

Beerschot is na drie speeldagen de ongeslagen leider in de Jupiler Pro League. Dat heeft de promovendus vooral te danken aan Raphael Holzhauser, die met drie goals en twee assists al meermaals beslissend was.

Holzhauser, die vorige zomer de overstap maakte van Grasshopper Zürich liet zich vooral opmerken met zijn fluwelen linker. "Als je mijn statistieken bekijkt van de voorbije seizoenen, zal je zien dat ik altijd twee à vier vrije trappen in doel schiet. Hopelijk kan ik dat dit seizoen herhalen", vertelde Holzhauser aan Sporza.

De Oostenrijker was vorig seizoen inderdaad vaak beslissend voor Beerschot. Hij voelde zich dan ook meteen thuis in Antwerpen. "Toen ik hier voor het eerst kwam, was ik verrast van de schoonheid. Waar ik woon in Antwerpen-Zuid, heb je alles wat je nodig hebt", vervolgde de middenvelder, die veel steun kreeg van zijn ploegmaat Denis Prychynenko.

"Als je nieuw bent bij een team, ken je nog niemand. Maar als iemand zoals Denis dezelfde taal spreekt, voel je je meteen thuis. Denis heeft me enorm geholpen, nu zijn we goede vrienden. Het is voor mij belangrijk om me goed te voelen naast het voetbalveld. Dan presteer ik beter op het veld", besloot Holzhauser.