Lukaku stoot Dybala van de troon als 'duurste voetballer van Serie A'

Lukaku stoot Dybala van de troon als 'duurste voetballer van Serie A'

25-08-2020 18:30
7

Romelu Lukaku is de duurste voetballer uit de Serie A. Tenminste: dat beweert toch de toonaangevende website Transfermarkt. Hij zou 85 miljoen euro waard zijn, goed voor een twaalfde plaats wereldwijd. Bij de vorige update was hij slechts 68 miljoen euro waard. 

Kylian Mbappé is de allerduurste speler ter wereld met 180 miljoen euro. Raheem Sterling en Neymar delen de tweede plaats met een waarde van 128 miljoen euro. Kevin De Bruyne is de duurste van de Rode Duivels. Hij staat op een zevende plaats met een geschatte waarde van 120 miljoen euro.

Lukaku steekt in de Serie A Paulo Dybala van Juventus voorbij. Die stijgt nochtans ook: van 72 tot 80 miljoen euro. Cristiano Ronaldo wordt maar op 60 miljoen euro geschat, al heeft dat natuurlijk vooral met zijn leeftijd te maken. Ronaldo is inmiddels al 35.

'De Belgische spits heeft een gigantische impact gehad op Inter', legt Transfermarkt de stijging uit. 'Liefst 34 doelpunten, een aanvalsleider voor Antonio Conte en een geweldige partner voor Lautaro Martinez die het met momenten lastig had na de herstart.'