Voorlaatste Oostende waarschuwt Anderlecht: Wij gaan voluit voor die drie punten

Voorlaatste Oostende waarschuwt Anderlecht: "Wij gaan voluit voor die drie punten"

25-08-2020 09:34
17

KV Oostende is verlost van die vervelende nul. Na twee nederlagen pakte het maandagavond een puntje mee bij Sint-Truiden (0-0), al hadden dat er onder meer door een gemiste strafschop ook drie kunnen zijn. Toch geeft het KVO blijkbaar een boost van vertrouwen met het oog op de volgende opdracht, tegen RSC Anderlecht.

Een geweldige wedstrijd was het zeker niet op Stayen. Het duel stond bol van de overtredingen, maar Anton Tanghe onthoudt het positieve. "Ik denk dat we er vrijdag gewoon weer volop tegenaan moeten gaan", blikt hij al vooruit bij KVO TV. "De groep ziet het zitten, omdat we voelen dat er zeker wat te rapen valt met het voetbal dat we spelen. Het maakt niet uit tegen wie het is: er volop tegenaan gaan en voluit voor die drie punten", klinkt het zelfverzekerd.

Dat Oostende voor het eerst de nul wist te houden, deed de spelers en staf zichtbaar deugd. Tijdens de voorbije speeldagen liep er achterin namelijk één en ander mis. "In het begin is het natuurlijk zoeken naar elkaar, zeker als je met twee centrale verdedigers zit die zeer jong zijn en weinig ervaring hebben", verwijst Tanghe naar zijn collega Arthur Theate. "Op de duur gaat dat wel beter en beter. We hebben ook iedere keer een doelpunt minder gekregen. Hopelijk kunnen we vaker die nul houden, dan hebben we toch minstens een punt."

Misschien trekt KVO die lijn wel door tegen Anderlecht. Dan zullen de Kustboys het wel zonder Jelle Bataille moeten doen. De rechtsachter liep tegen twee keer geel aan in Sint-Truiden en is dus geschorst.