Joos begrijpt niets van VAR na tackle Trebel: Dit kan toch niet

Joos begrijpt niets van VAR na tackle Trebel: "Dit kan toch niet"

23-08-2020 21:01
31

Adrien Trebel kwam met RSC Anderlecht goed weg in het duel tegen Moeskroen. In minuut zeventig ging de Fransman met een vliegende tackle vol op de enkel van Bakic. Hij kwam er onbegrijpelijk vanaf met een gele kaart. Dat begrepen ook Filip Joos en Frank Van der Elst niet.

Op Eleven Sports was het duo tijdens de partij duidelijk: dit verdiende een donkerrode kaart. Dat de VAR niet ingreep, zorgde voor heel wat onbegrip. "Dit kan toch niet", gaf Joos aan nadat Trebel er vanaf kwam met een gele kaart.

"We zitten hier op veertig meter van en we zien beiden meteen dat het rood is. De VAR heeft dit natuurlijk gecheckt, maar grijpt niet in. Er is dringend meer gezond verstand en lef nodig in die busjes", geeft Joos aan. "Voor zulke dingen is de VAR in het leven geroepen."

Ook Van der Elst vond het een rode kaart. "Iedereen die een beetje gevoetbald heeft, weet dat dit een zuivere rode kaart is. Ik begrijp het gewoonweg niet. Hier word ik stil van", aldus de analist.

"Hier zal en moet Moeskroen zich beklagen. Een onbegrijpelijke actie van Trebel. Ik ben benieuwd wat Frank De Bleeckere hierover zal zeggen", besluit hij.