VP Analyse: Anderlecht blijft dit seizoen in hetzelfde bedje ziek

VP Analyse: Anderlecht blijft dit seizoen in hetzelfde bedje ziek

23-08-2020 20:45 Laatste update: 20:43
19

Vincent Kompany moest bij zijn debuut een bittere pil slikken, met een tegendoelpunt in de laatste minuten kwam zijn ploeg niet verder dan 1-1 tegen 10-man va Moeskroen. Het spel was steriel en niet gevaarlijk. VoetbalPrimeur.be legt voor u enkele zaken onder de loep.

Veel balbezit maar weinig dreiging
Vincent Kompany staat garant voor dominant en vloeiend voetbal. In zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Anderlecht, domineerde Anderlecht voortdurend. Het vond de ruimte in de rug van de flankverdedigers door de beweging van de flankaanvallers en de infiltrerende middenvelders maar daar stopte het dan ook. Het bracht goed voetbal tot aan de zestien meter maar in de zone van de waarheid mist Anderlecht scherpte en zuiverheid.

De ruwe diamant Doku
De rappe voetjes van Jéremy Doku zijn indrukwekkend, de flitsende acties waarmee hij zonder problemen zijn man passeert zijn alom bekend. Enkel bij de verderzetting na het passeren van zijn verdediger is er nog werk aan de winkel, vaak is hij te overhaast met zijn voorzet. De afwisseling tussen de keuze maken voor een voorzet en een schot op doel met de jonge winger ook nog leren. Als Kompany en zijn technische staf nog wat kunnen werken aan de mankementen van Doku dan heeft Anderlecht goud in handen.


Zoekend middenveld
Kompany heeft nog steeds geen succesrecept gevonden voor zijn middenveld. Met de ontbrekende Michel Vlap was het puzzelen, zo kwam Marco Kana in de ploeg en schoof Petr Zulj een positie omhoog en kwam die naast Adrien Trebel. Er was al meer diepgang bij de infiltrerende middenvelders dan vorige week maar toch herviel Anderlecht in zijn gekende stijl, veel balbezit maar weinig infiltraties en aanvallende impulsen. De perfecte mix op het middenveld van Anderlecht is nog steeds zoekende, Trebel speelde een degelijke wedstrijd uitgezonderd zijn drieste ingreep. Zulj zorgde in de eerste helft nog voor voldoende diepgang maar in de tweede helft was daar niets meer van te zien. Benieuwd wat Kompany hierop zal reageren.

Koffi, een betrouwbaar sluitstuk
De keeper van Moeskroen bewees vorige wedstrijden dat hij betrouwbaar is door mede enkele goede reddingen en penalty saves. Fernando Da Cruz, kan tevreden zijn over de defensieve organisatie van zijn spelers, ze speelden goed georganiseerd en de inzet van zijn jongens is om trots op te zijn.