Hier is het dan: Club Brugge onthult haar ontwerp voor nieuw stadion

Hier is het dan: Club Brugge onthult haar ontwerp voor nieuw stadion

21-08-2020 19:00 Laatste update: 19:34
33

Club Brugge wil een nieuw stadion bouwen op de huidige site, en dat mag vooruit gaan. Club heeft al het ontwerp voorgesteld. In het beste geval in het stadion klaar voor het seizoen 2022-2023.

Club stelde zijn nieuwe stadion voor in een presentatie. Verder werden nog enkele logistieke details uitgelegd, onder meer over mobiliteit en geluidshinder. Parkeren rond het stadion zal niet meer mogelijk zijn zonder een bewonerskaart. Ook worden er inspanningen gedaan om het stadion meer ecologischer én geluidsdichter te maken. 

De bouw van het stadion zou moeten beginnen in de zomer van 2021. In het seizoen daarna moet de eerste match al worden afgetrapt. Dat is echter onder voorbehoud.

"We willen ons niet vastpinnen op de start van dat seizoen", benadrukt voorzitter Bart Verhaeghe bij Het Laatste Nieuws. "Een nieuwe naam voor het stadion is er ook nog niet. Eerst en vooral is het nu aan de bewoners om opnieuw hun bekommernissen over te maken. Wij hebben er alles aan gedaan opdat de buurt fel betrokken is en dat ons vijftigjarige nabuurschap straks nog versterkt kan worden."