Club Brugge was iedereen te snel af: Uit Premier League, Bundesliga en La Liga

Club Brugge was iedereen te snel af: "Uit Premier League, Bundesliga en La Liga"

20-08-2020 10:28
22

Youssouph Badji is de ontdekking van Club Brugge in het prille seizoen. De achttienjarige Senegalees scoorde in de voorbereiding aan de lopende band en prikte tegen KAS Eupen (0-4-winst) ook zijn eerste officiële treffer tegen de netten. Hoe is Club erin geslaagd om zo'n groeibriljantje op de kop te tikken?

Het is niet de eerste keer dat Club een talentvolle Afrikaan weet weg te plukken, denk maar aan Krépin Diatta bijvoorbeeld. Nochtans kon Badji wel wat adelbrieven voorleggen. Zo kroonde hij zich tot medetopschutter op de Afrika Cup voor beloften. Dat wekte heel wat belangstelling op, en toch vertoeft de aanvaller nu in Brugge. Het bestuur van Blauw-Zwart speelt dan ook kort op de bal, in samenwerking met Let's Play.

Let's Play is een makelaarskantoor onder leiding van Bob Claes, die een verleden heeft bij Standard Luik. Hij legt uit hoe het bureau te werk gaat. "Wij hebben twee scouts die beelden van overal ter wereld bekijken, wat voor Afrika niet altijd evident was. Vervolgens zijn we naar Senegal gereisd. Héél vaak naar Senegal gereisd", benadrukt Claes in Sportwereld.

Daar werd Badji uiteindelijk overtuigd om voor Club te kiezen. "Eens zo'n jongen op het internationale toneel verschijnt en scoort, is dat voor een Belgische club niet meer haalbaar", beseft Claes. "Clubs uit de Premier League, Bundesliga en Primera Division hadden zich gemeld. In samenspraak met de familie werd besloten dat dit niet de ideale eerste stap was."