Joos ziet nu al verandering bij Anderlecht: Het zijn geen kinderen meer

Joos ziet nu al verandering bij Anderlecht: "Het zijn geen kinderen meer"

18-08-2020 23:18
2

RSC Anderlecht heeft met Vincent Kompany een 'nieuwe' coach. De ex-verdediger wil weer voor successen gaan zorgen bij paars-wit. Al was Kompany vorig seizoen ook al een soort van speler-trainer bij de Brusselaars. Zal Kompany toch veranderingen gaan maken?

Dat vroeg ook Filip Joos zich af in Extra Time. "Ik ben benieuwd of Kompany 2 - want zo mag je het echt noemen - dezelfde keuzes zal maken als Kompany 1. De keuzes van Kompany 1 waren rücksichtslos. Ze waren zeer duidelijk, maar ze werkten niet goed genoeg. Of nóg niet goed genoeg", klonk het.

Toch zag Joos de voorbije weken al een verschil met het Anderlecht van vorig seizoen. "Een aantal jongeren staat verder. Wat me al opgevallen is, is de body die die jongens in korte tijd gekweekt hebben. Dat zijn ineens geen kinderen meer. Dat is niet onbelangrijk. Ze zijn ook een jaar ouder nu", gaf Joos aan.

Kompany staat komend weekend langs de zijlijn in de partij tegen Moeskroen. Anderlecht heeft na twee partijen vier punten gepakt. Moeskroen blijft achter met een 1 op 6.