AA Gent moet herbronnen: Er lopen te veel jongens elkaar voor de voeten

AA Gent moet herbronnen: "Er lopen te veel jongens elkaar voor de voeten"

18-08-2020 19:28 Laatste update: 19:30
6

KAA Gent moet dit seizoen de grote uitdager worden van Club Brugge, maar de Buffalo's begonnen met nul op zes aan de competitie. Het vertrek van Jonathan David is natuurlijk een excuus, maar volgens ex-speler Nordin Jbari is er meer aan de hand. 

"Er lopen te veel jongens elkaar voor de voeten op het middenveld", vertelde de analist aan Het Nieuwsblad.  "Ik zei vorig seizoen dat het systeem met een ruit niet geschikt was. Kums en Odjidja raken onvoldoende betrokken in de opbouw. Je ziet ze verdorie meer op de flank staan dan dat ze in de as van het veld voor gevaar zorgen. Je hebt dan nog Dorsch en dan viel ook Bezus in na de rust. Dat is te veel van het goede. Vergeet die ruit maar gewoon."

"Kums is een fantastische speler als hij achter de bal mag voetballen. Maar in dit systeem neem je hem de kans af om zijn kwaliteiten vol uit te spelen. Hij staat te hoog. Terwijl hij in het verleden naast Neto uitblonk omdat hij het spel voor zich had. Je moet Kums en Odjidja steeds centraal opstellen en een systeem vinden waarbij je deze jongens uitsluitend aan de bal ziet in de as van het veld."

"Tegen Kortrijk hadden ze voor de rust 75 procent balbezit. Maar er werden nauwelijks kansen gecreëerd omdat ze op een goed georganiseerd team botsten met ook verschillende ervaren krachten die de Buffalo's al bij al makkelijk konden neutraliseren. Als je Brugge wil uitdagen en voor de titel wil gaan, moet het roer om. Odjidja
en Kums speelden zaterdag op sommige momenten nog maar eens op de positie van links- of rechtsachter. En de spitsen werden versmacht in een bos van spelers en kregen amper een deftige flankvoorzet. Hoe kun je dan doelpunten maken?", besloot Jbari.