Weer pijnlijk vertrek voor Vercauteren bij Anderlecht: Een enorme ontgoocheling”

Weer pijnlijk vertrek voor Vercauteren bij Anderlecht: "Een enorme ontgoocheling”

18-08-2020 17:18
48

Franky Vercauteren zal niet langer betrokken zijn bij de werking van RSC Anderlecht. Met die korte mededeling werd maandag afscheid genomen van de 63-jarige coach, een pijnlijk afscheid van zijn geliefde club.

Vercauteren kwam in oktober vorig jaar terug naar Anderlecht na het fiasco met 'hoofdcoach' Simon Davies. Vercauteren bracht beterschap bij zijn oude liefde, maar moet nu toch vertrekken. "Voor Frank is dit een enorme ontgoocheling", weet Het Laatste Nieuws van een insider.

"Hij heeft geïnvesteerd in het project dat de club vooropstelde, hij geeft zich dan helemaal voor het sportieve. En hij bracht beterschap. Maar sinds Vincent Kompany geblesseerd was, dook die weer overal op in sportieve zaken, tot bij videocalls na middernacht toe."

"Dan is het normaal dat je als hoofdcoach zegt: deze manier van werken is toch niet normaal? De club moest een keuze maken en die keuze is naar de ‘inspirator’ van het project gegaan. Vooral de deceptie in Wouter Vandenhaute, die hij al zolang kent, is enorm bij Frank."