De Bilde gelooft rotsvast in coach Kompany: Hij zal geleerd hebben

De Bilde gelooft rotsvast in coach Kompany: "Hij zal geleerd hebben"

17-08-2020 13:45
21

Vincent Kompany is de nieuwe T1 van Anderlecht. Een gedurfde keuze van de club, maar volgens Gilles De Bilde kan die goed uitpakken. Kompany kan Anderlecht terug op de rails krijgen. 

"Kompany heeft op mij altijd, zowel als speler als daarbuiten, een geweldige indruk nagelaten", aldus De Bilde bij Het Laatste Nieuws. "Het charisma, het talent, het karakter, de persoonlijkheid. Ik ben altijd zowel van de speler als van de figuur Kompany een enorme fan geweest."

Dat charisma moet ook van pas komen in zijn trainerscarrière. "Hij heeft al die grote trainers meegemaakt, hij zal geleerd hebben. Hij zal dingen opgepikt hebben. Hij heeft z'n eigen ideeën. Het is misschien naïef van mij, maar je moet toch geloven dat hij iets kan neerzetten als trainer."

Her en der wordt Kompany de beste Rode Duivel ooit genoemd, al weet De Bilde dat niet zo zeker. "De Bruyne en Hazard bijvoorbeeld hebben die status gepasseerd, zeker wat voetbal betreft. Maar met Kompany heb je het gevoel dat hij het voetbal overstijgt."