Kompany is razend ambitieus: Beter doen dan Anderlecht dat gewoon goed is

Kompany is razend ambitieus: "Beter doen dan Anderlecht dat gewoon goed is"

17-08-2020 12:15 Laatste update: 12:27
39

Vincent Kompany krijgt de sportieve sleutels van RSC Anderlecht in handen. Frank Vercauteren maakt plaats voor de Brusselaar, die zijn actieve loopbaan als voetballer per direct stopzet. Op het digitale huis van RSCA geeft Kompany verdere toelichting bij zijn doelstellingen met de club.

"Ik wil mij volledig aan mijn rol als coach wijden en heb daar 100% van mijn tijd voor nodig. Daarom stop ik als voetballer", laat Vince The Prince optekenen. "Onze ambitie blijft dezelfde. Onze visie en honger blijven dezelfde. Ik wil hier minstens vier seizoenen blijven en bewijzen dat Anderlecht modern voetbal kan brengen, met resultaten."

"Ik ga alles geven", verzekert de kersverse T1. "Ik ben hongerig en wil de speler zo snel mogelijk op het hoogste niveau krijgen. Het is mijn ambitie om beter te doen dan een Anderlecht dat gewoon goed is. Ik heb een knop omgedraaid: ik moet helder zijn in het belang van de groep en de spelers. Ik zal er voor hen zijn in goede en slechte tijden. Ik wil winnen met mooi voetbal, talent omvormen in kwaliteit en het beste halen uit elke training en elke dag." 

Van wrevel met Vercauteren is hoegenaamd geen sprake, benadrukt Kompany. Hij dankt zijn voorganger uitdrukkelijk. "Ik heb goed geluisterd en goed gekeken. Hij heeft me op alle manieren ondersteund, denk ik. Hij heeft me begeleid als jonge speler en als jonge coach, daar ben ik hem erg dankbaar voor. We hebben veel respect voor mekaar", klinkt het.