Beerschot wint van Zulte-Waregem en pakt de koppositie na een stormwedstrijd

Beerschot wint van Zulte-Waregem en pakt de koppositie na een stormwedstrijd

16-08-2020 18:15
7

Beerschot heeft haar start niet gemist. Na zeven jaar afwezigheid op het hoogste niveau pakt het onmiddellijk zes op zes. Na een turbulente stormwedstrijd wonnen ze met 3-1 van Zulte-Waregem.

Beerschot kwam op het begin van de match het best voor de dag. Tarik Tissoudali – onthoudt de naam – kreeg al na drie minuten een grote kans voorgeschoteld. Te vroeg, dacht hij, want op het halfuur kreeg hij wederom een opgelegde kans. Yan Vorogovskiy gleed de bal van links voorbij de Zulte-verdediging en Tissoudali stond klaar om de bal – randje buitenspel – binnen te werken. De VAR-ingreep zorgde voor extra spanning en uitgelatenheid toen het doelpunt werd goedgekeurd. Vlak voor rust was het alweer Tissoudali die de ogen naar zich liet richten toen hij van kortbij de paal raakte. Hij had de 2-0 aan de voeten.

Weer kwam Beerschot het meest fris uit de kleedkamer. Na drie minuten breidde spitsenduo Tissoudali-Noubissi een grote kans bij elkaar. Het geplaatst schot van die tweede werd gestuit door Eike Bansen. Uit het niets hangen de bordjes gelijk. Net voor het uur vindt Gianni Bruno de vrijstaande Saido Berahino, die aan de tweede paal makkelijk kan binnen trappen. In de gietende regen zorgde Raphael Holzhauser voor hét moment van de match: hij schildert een vrije trap wondermooi in de linkerbovenhoek: 2-1.

In de 76ste minuut werd de storm boven Anwterpen te hevig. Dit zorgde ervoor dat beide ploegen even naar binnen gingen om te schuilen. Na de break ging het voetbal heen en weer. Uiteindelijk besliste man van de match Holzhauser de wedstrijd met een zaalvoetbalgoal: 3-1. Beerschot pakt een mooie zes op zes. Zulte-Waregem moet herbronnen na een nul op zes.