Invallers Standard moet meerdere erkennen in spektakelpot, hoofdrol Vanzeir

Invallers Standard moet meerdere erkennen in spektakelpot, hoofdrol Vanzeir

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 12:45zo 09-08-2020 om 12:45

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 13:00zo 09-08-2020 om 13:00

Standard Luik won zaterdag van Cercle Brugge met 1-0 en startte dus vlekkeloos aan de nieuwe Jupiler Pro League. De jongens die niet in actie kwamen in dat duel, kregen zondag hun kans in een oefenpot met Union Saint-Gilloise. Zij konden geen al te grote indruk maken op Philippe Montanier: 2-4.

Ondanks de tropische temperaturen hadden beide ploegen er duidelijk zin in. Na vier minuten stond al een 1-1-tussenstand op het bord. Aanwinst Dante Vanzeir omspeelde Laurent Henkinet en opende de score, maar na een vrijschop kopte Denis Dragus meteen de gelijkmaker binnen. Ei zo na klom Standard zelfs op voorsprong, toen een voorzet onschadelijk gemaakt werd.

De Rouches zorgden voor enkele hete standjes, maar op het half uur viel er een strafschop aan de overkant. Vanzeir aarzelde niet en maakte zijn tweede: 1-2. Vlak voor rust werd het zelfs 1-3. Opnieuw was Vanzeir betrokken, ditmaal met een assist voor Guillaume François. Na de koffie waagde Aron Sigurdarson zijn kans om de vierde te maken, maar dat lukte tot twee maal toe niet.

Op het uur sloeg Standard vanuit het niets toe. John Nekadio kopte een hoekschop tegen de touwen. Dat gaf de Luikse burger moed. Geleidelijk aan voerde Standard de druk op, al leverde dat geen treffer op. In het slot zette Senne Lynen de 2-4-eindstand op het bord via een tegenaanval. De volgende afspraak voor Standard valt op maandag 17 augustus, wanneer het naar Waasland-Beveren trekt. Union begint er pas aan in het weekend van 22 en 23 augustus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws