De topclubs moeten weer rekening houden met Charleroi: Maar bescheiden blijven

De topclubs moeten weer rekening houden met Charleroi: "Maar bescheiden blijven"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 10:16zo 09-08-2020 om 10:16

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 10:47zo 09-08-2020 om 10:47

Als Club Brugge een thuiswedstrijd verliest, is dat altijd min of meer een verrassing, maar met Sporting Charleroi kwam het zaterdagmiddag wel een uitgekookte opponent tegen. De Carolo's haalden het met 0-1 en maakten zo meteen een statement. De concurrentie houdt best rekening met hen.

Vorig seizoen eindigde Charleroi op een historische derde plek, nu trapte het dus weer uitstekend af. "Het is leuk om het kampioenschap zo te openen", reageert Nicolas Penneteau toe bij RTBF. "Alles verliep perfect voor ons: onze strijdlust, ons spel, kansen, geen doelpunten slikken en er zelf maken."

De ervaren doelman geeft wat uitleg bij het tactische plan van Karim Belhocine. "Het is waar, we stonden vaak in de organisatie", geeft hij toe, "maar we hadden ook kwaliteit aan de bal. We hebben Club verrast door hen van links naar rechts te laten lopen. Zo konden we ruimtes creëren, zelfs onder hun pressing."

Zo hoog mogelijk eindigen
Met de eerste driepunter op zak kan Charleroi weer hoog mikken. "Het is een goede basis om op verder te werken. Ik hoop dat het ons vertrouwen zal geven voor het vervolg, maar ook niet te veel. We moeten veel nederigheid aan de dag leggen. Brugge verslaan is een exploot, maar de volgende match zal steeds moeilijker worden.

"We willen zo hoog mogelijk eindigen", blijft Penneteau op de oppervlakte over de doelstelling. "We leggen onszelf geen limieten op, maar we weten dat we bescheiden moeten blijven. Als we ons superier aan de rest voelen, zullen we snel van onze wolk tuimelen. Met deze goede mentaliteit kunnen we van iedereen winnen. Is die er niet, dan kunnen we van iedereen verliezen", besluit de Fransman filosofisch.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar zie jij Charleroi eindigen?

(155 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws