Mertens blaast de aftocht met Napoli: Hij werd te weinig aangespeeld

Mertens blaast de aftocht met Napoli: "Hij werd te weinig aangespeeld"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 09:15zo 09-08-2020 om 09:15

Het seizoen van Dries Mertens is afgelopen. Zijn Napoli ging zaterdag onderuit tegen FC Barcelona: het werd 3-1. Mertens zelf deed het echter wél goed, vindt Marc Degryse. 

Nochtans miste de Rode Duivel vroeg in de wedstrijd een open kans. "Mertens kiest goed positie, maar trapt dan te overhaast en te wild", aldus Degryse bij Q2. "Eigenlijk had hij daar altijd de verste hoek moeten kiezen. Zeker na die weifelende start van Barça had dat de match een ander gedaante kunnen geven."

Degryse zag vooral een heel gretige Mertens. "Dat zag je ook bij die fase op het einde van de eerste helft, waar hij een penalty uit de brand sleepte. Nog meer dan de penalty die Messi versierde, vond ik dat wel slim gezocht van Mertens. Dat kan hij wel. Na de pauze had Mertens het moeilijker en kon hij nog slechts één keer dreigen. Vooral omdat hij te weinig aangespeeld werd."

Zijn ploegmaats lieten veel minder zien. "Uiteindelijk vond ik Napoli toch te weinig grinta tonen. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht", besluit Degryse. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws