Anderlecht laat zijn ongenoegen blijken: Ook recht op Eerste Klasse B

Anderlecht laat zijn ongenoegen blijken: "Ook recht op Eerste Klasse B"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 09:00zo 09-08-2020 om 09:00

De beloften van Club Brugge zullen komend seizoen aantreden in 1B, maar daar is lang niet iedereen blij om. Bij Anderlecht vragen ze zich af waarom hun beloften dat niet mogen. Dat zegt sportief directeur Peter Verbeke bij Het Nieuwsblad.  

"Enkel Club Brugge in 1B: wij zijn daar niet gelukkig mee", geeft Verbeke aan. "Ja, er was een compromis nodig voor een competitieformat en ik gun het Brugge, maar tegelijkertijd is het onrechtvaardig."

"Al tien jaar lang ligt het plan op tafel om de beloftencompetitie af te schaffen en U21-teams toe te voegen in een profcompetitie. Dat is ideaal voor de ontwikkeling van jeugdspelers. Het is een schande dat dit nog altijd niet is gebeurd en de oplossing die nu bedacht is, is niet oké. Dat alleen Club Brugge werd toegevoegd, was een slag in het gezicht voor gans onze jeugdwerking."

De criteria zijn volgens Verbeke ook twijfelachtig. "Welke parameters zijn gebruikt? Kampioen in de inderhaast afgesloten beloftencompetitie en de beste jeugdlicentie... Sorry, maar de enige parameter voor jeugdwerking is doorstroming naar de A-kern en dan heeft ook Anderlecht recht op 1B. Net als andere clubs met een goeie jeugdwerking. Nu hebben wij een concurrentienadeel. Frustrerend."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws