Anderlecht wil spelers van de hand doen, Verbeke: Ze zitten in een gouden kooi

Anderlecht wil spelers van de hand doen, Verbeke: "Ze zitten in een gouden kooi"

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 10:00za 08-08-2020 om 10:00

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 10:04za 08-08-2020 om 10:04

Peter Verbeke staat bij RSC Anderlecht voor de zware opdracht om tal van overbodige spelers van de hand te doen. Dat is ook nodig om financieel voor de nodige ademruimte te zorgen. De sportieve baas van Anderlecht beseft dat het geen sinecure wordt in deze bijzondere tijden.

Onder andere Adrien Trebel, Pieter Gerkens, Antonio Milic, enzovoort... mogen andere oorden opzoeken. "Het zijn er veel", aldus Verbeke in Het Laatste Nieuws. "Al die spelers worden goed betaald, ze zitten als het ware in een gouden kooi en zetten amper druk om te vertrekken. Bovendien is de markt moeilijk door corona...", beseft hij.

Afhankelijk van het aantal vertrekkende spelers kan er ook plaats vrijkomen – naast een centrumspits – voor extra nieuwkomers. "Alles gebeurt in overleg. De coaches geven aan wat ze nog kunnen gebruiken, waarna wij gericht zoeken en terugkoppelen. Ik mik altijd op unanimiteit. Lukt dat niet, dan beslis ik, maar ik wil echt geen gedoe achteraf", besluit Verbeke.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Geraakt Anderlecht van Trebel af deze zomer?

(435 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws