Mata (Club Brugge) koos voor Angola, maar had graag Rode Duivel geworden

Mata (Club Brugge) koos voor Angola, maar had graag Rode Duivel geworden

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 20:47vr 07-08-2020 om 20:47

Hij wordt gezien als één van de beste verdedigers in onze competitie, maar de Verviers geboren Clinton Mata zal nooit voor de Rode Duivels uitkomen. De 27-jarige verdediger koos voor Angola. Een keuze die hij zich toch enigszins beklaagd lijkt te hebben.

In Het Nieuwsblad laat hij er geen twijfels over bestaan. Mata had graag voor de Rode Duivels uitgekomen. "Alleen heb ik jammer genoeg al voor Angola gespeeld", vertelt de verdediger van Club Brugge.

"Toen ik die keuze maakte, was ik 21 jaar en twijfelde ik of ik zelfs geschikt was voor eerste klasse. Afgelopen seizoen speelde ik tegen Hazard en Benzema, maar toen leek dat niveau heel veraf. Ik ben het beste voorbeeld dat je altijd moet blijven geloven in jezelf."

Inmiddels is Mata al vier jaar geen international meer bij Angola. Een bewuste keuze. "Angola leren kennen, het land waarvoor mijn vader keepte, was een prachtige ervaring. Maar na administratieve problemen binnen de bond na de niet-kwalificatie voor de Afrika Cup, besliste ik me volledig te concentreren op mijn clubcarrière. Het is tenslotte mijn club die me betaalt", aldus de verdediger.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Mata nu een plekje hebben in de selectie van de Rode Duivels?

(160 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws