Nuchtere Clement heeft plan klaar voor ontdekking Badji: Zoals met De Ketelaere

Nuchtere Clement heeft plan klaar voor ontdekking Badji: "Zoals met De Ketelaere"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 16:44vr 07-08-2020 om 16:44

Club Brugge lijkt een nieuw goudhaantje in de rangen te hebben. Youssouph Badji maakte indruk in de voorbereiding. Philippe Clement beseft dat de achttienjarige Senegalees een toegevoegde waarde kan zijn, maar houdt de druk af.

Na de verloren bekerfinale tegen Royal Antwerp FC (0-1) klonk het hier en daar dat Clement een foute inschatting had gemaakt door Badji pas rond minuut 50 in te brengen. Spits David Okereke bakte er namelijk niet al te veel van op de Heizel. Zijn vervanger bracht meer dreiging. "Badji is een jongen met veel kwaliteiten voor zijn leeftijd", deelde Clement complimenten uit op zijn persbabbel in aanloop naar het openingsduel met Sporting Charleroi.

Toch tempert hij meteen de verwachtingen rond Badji. "Hij is nog niet klaar om een heel seizoen lang nummer één spits van Club Brugge te zijn", verzekert Clement. "Dan gaan we hem opbranden. We moeten hem brengen op het juiste moment, net zoals we met De Ketelaere deden", verwijst de coach nog naar dat andere toptalent van Club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Start Badji tegen Charleroi, denk je?

(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws