Clement: Voor hetzelfde geld hadden hier al drie nieuwe spelers gestaan

Clement: "Voor hetzelfde geld hadden hier al drie nieuwe spelers gestaan"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 14:25vr 07-08-2020 om 14:25

In aanloop naar de openingswedstrijd van de nieuwe Jupiler Pro League heeft Philippe Clement zijn visie gegeven op de huidige gang van zaken bij Club Brugge. Na de noodlottige bekerfinale tegen Royal Antwerp FC (0-1-verlies) schreeuwden sommige fans en waarnemers plots om versterking. Die komt er ook, verzekert Clement.

"We willen nog gerichte versterkingen doen, zowel het bestuur als ik", sust de trainer van Club de gemoederen. "We zijn ermee bezig, maar het zijn andere tijden nu, met corona. Sommigen zitten in een andere cyclus en gaan nu op vakantie. Dat zorgt ervoor dat die transferperiode langer duurt. Voor hetzelfde geld hadden hier al twee of drie nieuwe spelers gestaan", relativeert hij.

Grote zorgen maakt Clement zich niet, zeker niet over de breedte van zijn kern. "Vorig seizoen hadden we van begin augustus tot half februari bijna om de drie dagen een wedstrijd. Nu is er tot oktober maar één match per week." Club Brugge opent die relatief kalme periode deze zaterdag, met een duel tegen Sporting Charleroi.

Na de bekerfinale zal het belangrijk zijn om de spelers terug vertrouwen in te pompen, al vindt Clement dat zijn jongens dat vooral zelf moeten doen. "Dit is een topclub. Je kan niet zeggen: 'Speel nu vijf matchen en daarna zien we wat je gepresteerd hebt.' Dat werkt niet. Bij Club Brugge moet je steeds bewijzen dat jij de beste bent, dat is topsport. Zo zal het ook steeds verder gaan", waarschuwt de coach.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws