'Eleven Sports deelt matchverslagen van Jupiler Pro League openbaar op Youtube'

'Eleven Sports deelt matchverslagen van Jupiler Pro League openbaar op Youtube'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 07:00vr 07-08-2020 om 07:00

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 09:25za 08-08-2020 om 09:25

Zaterdag gaat de Jupiler Pro League na veel gekibbel dan toch van start. Toch is het nog onduidelijk waar de samenvattingen van de wedstrijden te zien zullen zijn. VTM en VRT hebben geen interesse, terwijl er met VIER nog geen deal is. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Tot donderdagavond laat zaten VIER en Eleven Sports rond de onderhandelingstafel. Zo hoopt de commerciële zender opnieuw 'Sports Late Night' uit te zenden komend seizoen. Bovendien wil de Pro League dat de traditie behouden blijft dat uitgebreide samenvattingen gratis te zien zijn op één van de traditionele Vlaamse TV-zenders.

Al heeft Eleven Sports alvast een Plan B achter de hand. Om te voldoen aan de voorwaarden van de Pro League zou de rechtenhouder alle samenvattingen ook op sociale media willen aanbieden, de zender bestudeert of dat kan via onder meer YouTube of Facebook. Voor Eleven Sports zou dat ook passen in hun strategie: ze willen graag innoveren.

Update: De samenvattingen zijn dit weekend gratis te zien via het YouTube-kanaal van Eleven of op het Pro League-kanaal van de zender. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Eleven hoopt de komende dagen alsnog een akkoord te bereiken met VIER.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Enkel online: een goed idee?

(751 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws