Vooral polyvalentie van Tau sprak Anderlecht aan: Toegevoegde waarde voor kern

Vooral polyvalentie van Tau sprak Anderlecht aan: "Toegevoegde waarde voor kern"

05-08-2020 13:27 Laatste update: 13:42
27

RSC Anderlecht kondigde woensdagmiddag de langverwachte komst van Percy Tau aan. Na een periode bij Club Brugge gaat de Zuid-Afrikaan het nu op huurbasis in Brussel proberen. Sportief directeur Peter Verbeke rondde het dossier met veel plezier af.

Verbeke verwacht veel van Tau. "Percy is een speler die de hoofdstad en de competitie reeds kent", verwijst hij op de clubwebsite naar zijn eerdere uitleenbeurt bij Union Saint-Gilloise. "Hij is een creatieve, technisch sterke, snelle en wendbare speler en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij reeds aangetoond efficiënt en beslissend te kunnen zijn."

Een hele rist kwaliteiten dus, maar toch zullen de Anderlecht-fans nog wat geduld moeten tonen. "We moeten hem door een gebrek aan voorbereiding nog even tijd geven om belangrijk te zijn voor ons, maar we zijn natuurlijk blij met zijn toegevoegde waarde voor onze kern", klinkt Verbeke vastberaden. Het lijkt aannemelijk dat Tau er op de openingsspeeldag, wanneer Anderlecht normaal gezien op bezoek gaat bij KV Mechelen, nog niet bij zal zijn.