Okereke blikt terug op seizoen met Club Brugge: “Toen raakte ik alles kwijt”

Okereke blikt terug op seizoen met Club Brugge: “Toen raakte ik alles kwijt”

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 09:44wo 05-08-2020 om 09:44

David Okereke startte goed bij Club Brugge, maar zakte vervolgens weg. Tegenover Sport/Voetbalmagazine blikt de aanvaller terug op zijn eerste seizoen bij Blauw-Zwart.

“Ik vond het top, achteraf bekeken”, begint Okereke. “Veel ups en downs, ja, maar dat is deel van het spel. In La Spezia heb ik ook moeilijke momenten gekend, op de bank gezeten nadat ik even niet scoorde. Mijn black-out hier duurde veel langer.”

“Toen ik voelde dat ik terug aan het komen was, kreeg ik een blessure en daarna was er de lockdown”, gaat Okereke verder. “Achteraf bekeken was het veel om te verwerken: een ander kampioenschap, wedstrijden om de drie dagen, Champions League...”

Zelfvertrouwen
Okereke was de aanvalsleider in het begin, maar zakte vervolgens weg. De spits was plots niet meer zeker van een basisplaats bij Club Brugge. “Zelfvertrouwen is alles. Als je de main man bent, untouchable lijkt, is het gevoel heel anders. Een jaar geleden had ik dat. I felt like a king .”

”Maar fysiek waren het te veel wedstrijden en dan begon het mentale te spelen: een keer op het veld, een keer op de bank – een keer naar de tribune zelfs. Toen raakte ik alles kwijt, omdat ik het niet zag aankomen. Daarna wist ik het niet meer, of ik op de bank zou zitten, zou starten...”, aldus Okereke.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws