Club Brugge rekent op haar fans: “Kom niet naar stadion of de Markt”

Club Brugge rekent op haar fans: “Kom niet naar stadion of de Markt”

30-07-2020 12:08
11

Zaterdag staat de bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC op het programma. De match vindt door het coronavirus plaats achter gesloten deuren. Bij Blauw-Zwart hoopt men dat de supporters hun gezond verstand gebruiken en de match ook effectief vanuit hun eigen thuis volgen.

Siebe Schrijvers, Mats Rits en Brandon Mechele richten zich in een videoboodschap tot de fans van Club Brugge. "Beste supporters, zaterdag is het zover. Dan kunnen we voor de derde keer in de geschiedenis van onze club de dubbel pakken. Maar daar kunnen jullie helaas niet bij zijn en dat vinden wij natuurlijk bijzonder jammer", klinkt het.

"Schreeuw ons naar de dubbel, maar vanuit je bubbel. Blijf gezellig thuis. Denk aan jouw gezondheid en ook aan de gezondheid van alle andere mensen. Zorg voor elkaar. En wij doen er natuurlijk alles aan om die beker mee naar huis te nemen", beloven de spelers van Club Brugge. 

Schrijvers, Rits en Mechele zijn duidelijk wat ze willen van de Brugse fans. "Eventuele afterparty's of feestjes gebeuren helaas in jullie kot. Kom dus alsjeblieft niet naar het stadion, niet naar de Markt en ook niet naar hier naar het Basecamp."

Club Brugge probeert op een andere manier de supporters bij de finale te betrekken. "Wat jullie vooral wel moeten doen, is jullie vlag of spandoek naar de Clubshop brengen. Dat kan vanaf woensdag tot vrijdag, tussen tien en zes en dan leggen wij die voor jou in het Koning Boudewijnstadion. Zo zijn jullie toch nog aanwezig op deze historische wedstrijd. Wij hebben jullie steun ook gewoon keihard nodig, want wij missen jullie ook heel hard. Maak ons trots en toon nogmaals dat jullie de beste supporters van het land zijn. Bedankt allemaal."