De Glazen Bal: Spannende strijd vanaf plaats 3, schip van KV Oostende zinkt nu wel

De Glazen Bal: Spannende strijd vanaf plaats 3, schip van KV Oostende zinkt nu wel

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 12:15wo 29-07-2020 om 12:15

Laatste update: woensdag 29 juli 2020 om 21:32wo 29-07-2020 om 21:32

Het seizoen 2020 – 2021 van de Jupiler Pro League staat voor de deur. Wie wordt er kampioen? Wie zakt? Wie wordt de topschutter? Op deze en andere vragen krijgen we de komende maanden sluitende antwoorden. De redacteuren van VoetbalPrimeur.be wagen evenwel nu al een kans en voorspellen wat er komen gaat.


Bij deze voorspellingen gaat VoetbalPrimeur.be ervan uit dat de reguliere competitie start op 8 augustus met zestien ploegen. Waasland-Beveren zit niet bij de elite. Beerschot of Oud-Heverlee Leuven wel.

Wie wordt er kampioen? Club Brugge
De strijd om de titel zal dit jaar spannender worden dan vorig jaar. Club Brugge is de favoriet voor de titel, maar KAA Gent is een stevige uitdager. Ik verwacht een spannende titelstrijd tot op een van de laatste speeldagen. Uiteindelijk zal Club Brugge de titel binnenhalen. De machine van Clement zal nog te sterk blijken voor de concurrentie. Anderlecht, FC Antwerp en KRC Genk zullen een seizoen met hoogtes en laagtes kennen. Zij zullen het vuur aan de schenen van KAA Gent en Club Brugge kunnen leggen, maar meer dan dat zit er niet in. Zij zullen wel onderling uitmaken wie op plaats 3, 4 en 5 eindigt. Charleroi zal na de knappe prestatie van vorig jaar aardig terugvallen. Standard zal in het begin van het seizoen nog moeten zoeken naar het juiste ritme, daardoor eindigen ze net onder de top 5.

Image from Gyazo

Welke ploegen degraderen?
De strijd om het behoud zal vermoedelijk gaan tussen de promovendus, KV Oostende en Cercle Brugge. Het competitieformat zoals het nu op tafel ligt zal één daler aanduiden. KV Oostende zal het met een zo goed als nieuwe club onderaan moeilijk hebben. Ook Cercle Brugge zal traditioneel een van de laatste plekken vertegenwoordigen. De vereniging verloor een resem gehuurde spelers, en krijgt er wellicht weer enkele bij vanuit Monaco. Niet altijd even makkelijk om zo te werken.

STVV haalde nog geen echte versterkingen, maar de kanaries beschikken over genoeg talent om de degradatie net af te wenden. In tegenstelling tot STVV zullen Cercle Brugge, KV Oostende en de promovendus wel strijden om het behoud. Indien OH Leuven naar 1A springt zullen ze de strijd aanbinden met KV Oostende en Cercle Brugge. Is Beerschot de promovendus, dan zal de strijd enkel tussen KV Oostende en Cercle Brugge gaan. KV Oostende zal ondanks de nieuwe clubeigenaars de rode lantaarn niet meer kunnen afwenden.

Naar welke spelers kijk je uit?
Er zijn heel wat jonge spelers die moeten bevestigen dit seizoen. Charles De Ketelaere was de revelatie van het seizoen bij Club Brugge. De vraag is of de jonge speler dit een heel seizoen lang kan bevestigen en zo Club Brugge naar een nieuwe titel, en Champions League successen kan leiden.

Ook wordt er veel verwacht van Cyriel Dessers. De nieuwe spits van KRC Genk moet doen waarvoor hij gehaald is: doelpunten maken. Er ligt heel wat druk op de miljoenenaankoop van de Limburgers, de toekomst zal uitmaken of hij die miljoenen waard is.

KAA Gent haalde Niklas Dorsch. De Duitse aanwinst is opgeleid bij Bayern München en wordt omschreven als de nieuwe Kroos. Na zijn eerste wedstrijd haalde Thorup onmiddellijk de loftrompet boven. Er wordt met grote ogen gekeken naar zijn debuut in 1A.

Image from Gyazo

De korte vragenronde
De topschutter? Dieumerci Mbokani (FC Antwerp)
De eerste trainer die zijn ontslag krijgt? Alexander Blessin (KV Oostende)
De ploeg met het meeste kaarten? Standard 
De verrassing van het seizoen? KAS Eupen
De tegenvaller van het jaar? Standard
De toptransfer? Niklas Dorsch (KAA Gent)

Het eindklassement
01. Club Brugge
02. KAA Gent
03. RSC Anderlecht
04. KRC Genk
05. FC Antwerp
06. Standard
07. KV Mechelen
08. Sporting Charleroi
09. Zulte-Waregem
10. KV Kortrijk
11. KAS Eupen
12. Royal Excel Moeskroen 
13. Beerschot
14. STVV
15. Cercle Brugge
16. KV Oostende

(DP)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws