'Corona maakt brokken: drie JPL-wedstrijden mogen niet doorgaan'

'Corona maakt brokken: drie JPL-wedstrijden mogen niet doorgaan'

28-07-2020 07:00 Laatste update: 08:36
71

De provincie Antwerpen heeft harde maatregelen genomen om het coronavirus te stoppen. Eén van die maatregelen is dat sportwedstrijden vier weken verboden zijn op hun grondgebied, en dat heeft grote gevolgen voor Antwerp en KV Mechelen. 

De twee Antwerpse clubs mogen geen wedstrijden organiseren in de eigen provincie. Dat wil zeggen dan Antwerp - KAA Gent (9 augustus), KV Mechelen-Club Brugge (16 augustus) én Antwerp-Charleroi (23 augustus) waarschijnlijk verzet moeten worden. Dat bevestigt Het Laatste Nieuws

Eén geluk: de clubs mogen wél nog trainen in Antwerpen. Dat betekent dat Antwerp wel degelijk de bekerfinale kan spelen. Ook de promotiefinale tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot zal doorgaan, aangezien die in Leuven wordt gespeeld.

De Pro League heeft vrijdag een Algemene Vergadering en moet dan beslissen hoe dit probleem opgelost kan worden. De wedstrijden uitstellen is de meest logische optie. De Pro League heeft sowieso nog heel andere problemen, want Waasland-Beveren is aan het strijden voor een plaats in 1A en heeft de Pro League inmiddels gedagvaard.