Analyse Anderlecht na Nantes: Kompany achteraan (nog) niet gemist, voorin nog werk

Analyse Anderlecht na Nantes: Kompany achteraan (nog) niet gemist, voorin nog werk

25-07-2020 19:24 Laatste update: 26-07-2020 11:10
57

RSC Anderlecht oefende zaterdag tegen FC Nantes. Het resultaat tegen de Franse club is hoopgevend voor paars-wit, maar niet meer dan dat. Welke lessen kunnen we trekken na het 0-0 gelijkspel? VoetbalPrimeur.be zet ze op een rij.

Kompany (nog) niet gemist
RSC Anderlecht zal in de loop van de competitie Vincent Kompany zeker gaan missen, maar zaterdag hield het al bij al simpel de 0-0 tegen Nantes. Oude bekenden Moses Simon en Renaud Emond werden afgehouden. Als de achterhoede dan toch kraakte, was er nog altijd Hendrik Van Crombrugge. Hem houden is een van de betere zomertransfer van Anderlecht.

Kapitein Van Crombrugge, coach Kompany
Kompany keek toe vanaf de bank. Al is toekijken niet meteen het juiste woord. Kompany stond erg actief te coachen tegen Nantes. Terwijl Kompany langs het veld stuurde, deed Van Crombrugge dat tussen de lijnen. De doelman droeg de aanvoerdersband. Geen onlogische keuze.

Bayat present
Tijdens de oefenmatch tussen Anderlecht en Nantes mochten er geen fans binnen. Niemand langs de kant dus? Nee, naast de aanwezige pers was ook Mogi Bayat van de partij. Met de pull over de schouders keek de makelaar toe hoe Adrien Trebel een kans kreeg om zich nog eens aan Nantes te tonen. De Fransman was helaas voor Anderlecht niet in topvorm. Hopelijk voor paars-wit is Bayat dat wel, anders blijft Trebel wegen op de loonlast.

Roofe, de afwezige
Vorig seizoen begon Anderlecht met een handicap aan het seizoen. Het miste een spits. Uiteindelijk kwam Kemar Roofe naar Brussel, maar hij was geblesseerd en liet lang op zich wachten. Het kostte Anderlecht heel wat punten.

Roofe was er zaterdag tegen Nantes niet bij. Geblesseerd. Landry Dimata en Antoine Colassin kregen beiden speeltijd. Dimata toont een beetje beterschap, maar kan de aanval nog niet dragen. Dat is ook iets dat nog niet aan Colassin moet gevraagd worden. Ilias Takidine speelde voor de B-ploeg.

Laat het voor het Anderlecht-bestuur een teken aan de wand zijn. Maak niet dezelfde fout als vorig seizoen. Anders loopt paars-wit eind augustus al achter de feiten aan.