KAA Gent gaat zonder David op eigen veld onderuit tegen Olympique Lyon

22-07-2020 21:43 Laatste update: 23:34
32

KAA Gent heeft woensdagavond een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Olympique Lyon. De troepen van Jess Thorup gingen op eigen veld onderuit: 2-3.

De coach van de Buffalo's kon voor de oefengalop niet rekenen op Jonathan David, Vadis Odjidja, Roman Yaremchuk, Georgi Chakvetadze en Laurent Depoitre. Lyon kwam halfweg de eerste helft op voorsprong, nadat het al enkele kansen had verkwanseld. Ekambi mocht uithalen en plaatste het leer knap in de winkelhaak.

De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Plastun werd neergehaald in de zestien, waarna Niangbo zich mocht opmaken voor een strafschop. Hij trapte eerste nog op Tatarusanu, maar in de rebound was het wel raak voor de 20-jarige Ivoriaan: 1-1.

De gelijke stand heeft niet lang op het scorebord gestaan. Lyon ging alsnog met een voorsprong de rust in: Traoré werd diep gestuurd en versloeg Kaminski met een knappe stiftbal. Na de pauze stond het al snel 1-3. Bard haalde verschroeiend uit en zag de bal in de verste winkelhaak verdwijnen.

Gent probeerde zich daarna weer in de wedstrijd te knokken en kwam gaandeweg de tweede helft beter voor de dag, mede dankzij enkele wissels. De thuisploeg kreeg een uitstekende kans op de aansluitingstreffer na een haakfout op Kums in de zestien. De Bruyn plaatste de tweede penalty netjes in de hoek.

Even later leek Arslaganic voor de gelijkmaker te zorgen. Tatarusanu was kanloos op zijn kopbal, maar die spatte uiteen op de dwarsligger. In de slotfase waren er nog een paar kleine kansen, maar geen van beide ploegen kwam nog tot scoren.