Geen Scudetto voor Castagne, Atalanta speelt gelijk bij Hellas Verona

Geen Scudetto voor Castagne, Atalanta speelt gelijk bij Hellas Verona

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2020 om 19:20za 18-07-2020 om 19:20

De opmars van Atalanta is gestuit door Hellas Verona. La Dea had goede zaken kunnen doen in de strijd om plek twee en Champions League-voetbal, maar de ploeg van Timothy Castagne kwam niet verder dan 1-1.

Voor La Dea stond de uitwedstrijd bij Hellas Verona in het teken van twee zaken: de druk op koploper Juventus houden en zich verzekeren van Champions League-voetbal volgend seizoen. Voor beide zaken was een overwinning van groot belang, maar in de eerste helft kreeg een driepunter nog geen gestalte. Hellas, waar Sofyan Amrabat zoals altijd een basisplaats had, bood prima tegenstand.

Na rust werd de ban gebroken door Atalanta. Daar had het wel de hulp van de defensie van de gastheren voor nodig: Duván Zapata profiteerde van geklungel achterin en zette de 0-1 op de borden. Lang kon de huidige nummer drie van de Serie A niet genieten van de voorsprong. Negen minuten na de openingsgoal maakte Matteo Pessina er uit de rebound 1-1 van.

Moeilijkheden voor Atalanta
Er was nog voldoende tijd voor Atalanta om de zege alsnog mee te nemen naar Bergamo, maar dat ging stroef. De ploeg van Castagne kreeg amper druk op Verona en kreeg ondanks het inbrengen van extra spits Luis Muriel maar weinig kansen. Hellas werd niet meer op de knieën gedwongen en daardoor laat La Dea kostbare punten liggen.

Met een overwinning zou Atalanta zeker zijn geweest van Champions League-deelname in het volgende seizoen, nam het de tweede plaats voorlopig over van Inter en hield het druk op lijstaanvoerder Juventus. Nu blijft de club uit Bergamo derde en is de achterstand op de koploper zes punten. De Oude Dame heeft ook nog een wedstrijd tegoed: het speelt maandagavond tegen Lazio.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws