Vrees Anderlecht wordt werkelijkheid, Kompany mogelijk lang out

Vrees Anderlecht wordt werkelijkheid, Kompany mogelijk lang out

18-07-2020 18:35 Laatste update: 20:00
53

RSC Anderlecht zit mogelijk een lange poos zonder Vincent Kompany. De verdediger moest tegen Saint-Étienne geblesseerd naar de kant. Bij Anderlecht vreest men nu een lange afwezigheid, zo geeft coach Frank Vercauteren aan.

Nog voor het laatste fluitsignaal zat de wedstrijd van Kompany er al op. De veteraan ging geblesseerd van het veld. "Vincent stopte heel bruusk, hij probeerde niet voort te spelen, dan weet je dat het een vervelende blessure kan zijn", zegt Vercauteren bij Het Laatste Nieuws.

"Het is te vroeg om in te schatten wat Vincent juist heeft, we moeten 24 of 48 uur afwachten, maar we vrezen dat het relatief serieus is", kwam hij met slecht nieuws voor de fans van Anderlecht. "We moeten rekening houden met een lange afwezigheid, we moeten daarop voorbereid zijn", klonk het.

Meteen na zijn vervanging stond Kompany wel te coachen langs de zijlijn. Dat vond Vercauteren niet vreemd. "Want je kunt het verleden toch niet veranderen. Vincent was natuurlijk wel aangeslagen, omdat hij begrijpt wat dit kan betekenen voor de toekomst", besloot hij.