Cercle over nieuwe coach: ‘We hadden liever een Belg gehad’

Cercle over nieuwe coach: ‘We hadden liever een Belg gehad’

17-07-2020 15:47
10

Paul Clement moet Cercle Brugge volgend seizoen naar veilige oorden loodsen in de Jupiler Pro League. Een opmerkelijke keuze, maar wel eentje die volledig door Cercle Brugge werd genomen.

Clement heeft als assistent van Carlo Ancelotti al bij de allergrootse clubs gewerkt, zo stond de Engelsman onder contract bij onder meer Real Madrid, PSG, Chelsea en Bayern. Als hoofdcoach heeft Clement echter heel weinig ervaring, en ook de Belgische competitie is een onbekende factor voor de nieuwbakken coach.

Toch nam Cercle de beslissing met het volste vertrouwen. "We hadden een bepaald profiel opgesteld: Talent kunnen ontdekken, resultaten kunnen halen en over een zekere ervaring beschikken. Onze zoektocht heeft even geduurd maar met Clement hebben we iemand die 100% overeenkomt met onze criteria", aldus voorzitter Vincent Goemaere aan Le Soir.

Sommige waarnemers zien in de aanstelling van Clement vooral de hand van Monaco terug, iets wat Goemaere met klem ontkent. "Het was zeker geen verplichting van Monaco. We hadden zeker ook een Belg kunnen kiezen, we hadden zelfs liever een Belg gehad. We vonden echter geen enkele Belg die aan onze voorwaarden voldeed. Marc Brys was een optie, maar die piste kwam er uiteindelijk niet."