Nieuw talent staat op bij KV Mechelen: Torino en Empoli geweigerd

Nieuw talent staat op bij KV Mechelen: "Torino en Empoli geweigerd"

16-07-2020 21:15 Laatste update: 21:20
1

KV Mechelen geeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans aan enkele jongeren. Verdedigende middenvelder Bas Van Den Eynden (18) valt daarbij op. Hij sloeg verschillende aanbiedingen af om bij KV Mechelen te blijven.

Van Den Eynden tekende deze maand een profcontract tot 2022. "Enkele Nederlandse clubs toonden interesse, net als een paar Italiaanse teams", onthult hij in Gazet Van Antwerpen. "Empoli en Torino onder meer. Maar ik verkoos in Mechelen te blijven, vanwege het vertrouwen dat ze in mij toonden. Als je ergens goed zit, waarom dan veranderen?”

Van Den Eynden krijgt nu wel een pak meer concurrentie. "Het schrikt me niet af. Ik voel best wel dat ik diegene ben die pas komt aankloppen, en anderen hun plaats kom bedreigen. Maar ze helpen mij heus wel vooruit, hoor." 

De doorbraak van Aster Vranckx kan alvast als inspiratie dienen. "We voetbalden bij de U18 en de beloften in de driehoek op het middenveld. Ik op de zes, hij iets hoger. Het zou mooi zijn om ook in de A-ploeg ooit het hart van de ploeg te vormen", besluit de jongeling.