Club Brugge wil talent contractverlenging aanbieden: “Hij krijgt nu de kans”

Club Brugge wil talent contractverlenging aanbieden: “Hij krijgt nu de kans”

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 17:45ma 13-07-2020 om 17:45

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 18:59ma 13-07-2020 om 18:59

Nieuwe talenten van Club Brugge kloppen aan de deur. Thomas Van Den Keybus is daar één van. De 19-jarige middenvelder heeft nog een contract tot 2021, maar volgens Het Laatste Nieuws wordt die verbintenis bijna verlengd.

Beloftentrainer van Club Brugge Rik De Mil laat zich uit over Van Den Keybus. "Een technisch héél onderlegde speler", aldus De Mil. "Kan op veel posities terecht, vooral op het middenveld. Is altijd laat matuur geweest, waardoor hij zijn technische kwaliteiten optimaal ontwikkeld heeft.”

“Heeft qua lichaamsontwikkeling stappen gezet... en er zit nog veel rek op. Is elke dag bezig met zijn vak en staat open voor bijsturing. Mocht in januari mee naar Qatar en is vervolgens nog zes maanden bij ons teruggekeerd. Maar de coach (Clement, red.) had hem gezien en na het wegwerken van enkele pijnpunten krijgt hij nu de kans.”

Ook de mentaliteit van Van Den Keybus zit goed. “Net als Maxim, Charles (De Cuyper en De Ketelaere, red.) en veel andere jongens is zijn mentaliteit top. Elke dag beter willen worden. Bij Club heb je de technische, fysieke en inzichtelijke kwaliteiten nodig, maar daarna zal de mentaliteit uiteindelijk bepalend zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws